Składniki:
• czerwona papryka
• żółta papryka
• awokado
• 150 g sałaty roszponki
• 8 rzodkiewek
• 250 g pomidorków koktajlowych
• pół główki zielonej sałaty
• 100 g wędzonego sera
• pęczek zielonej cebulki
• cytryna
• sól, pieprz, vegeta
• 3 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Roszponkę rozrywamy tak, aby wszystkie listki były rozdzielone, pomidorki kroimy na pół, a sałatę rwiemy na małe kawałeczki. Bierzemy nóż i siekamy rzodkiewkę, awokado i ser w dużą kostkę. Czerwoną i żółtą paprykę oraz pęczek zielonej cebulki kroimy na drobno. Wyciskamy sok z cytryny i mieszamy z oliwą, solą, pieprzem i vegetą. Na koniec całą sałatkę polewamy sosem i gotowe.
Smacznego :-)
Śmigło